Een nekhernia zorgt voor erg veel pijn

Een hernia is onder te verdelen onder veel verschillende aandoeningen. Bij een hernia gaat het in de meeste gevallen om een uitstulping van weefsel. In sommige gevallen is het een orgaan uit een eigen lichaamsholte. Een liesbreuk is bijvoorbeeld ook een vorm van een hernia. Een hernia die erg veel voorkomt, is een nekhernia. Een nekhernia staat bekend om extreme pijnen.

nekhernia

Wat houdt een nekhernia in?

Wanneer we het hebben over een nekhernia, gaat het om de tussenwervelschijf bij een halswervelkolom. Bij een nekhernia ontstaat hier een uitstulping wat leidt tot extreme pijnen. De halswervelkolom bestaat uit zeven verschillende wervels. Echter, de nekhernia ontstaat meestal tussen de zesde en zevende wervel. Hiertussen is er dan een knobbel die tegen de zenuwen aandrukt. De pijn van een nekhernia kan uitstralen naar de nek, schouders en armen. 

Hoe ontstaat een nekhernia

Een nekhernia kan op verschillende manieren ontstaan. Een nekhernia ontstaat tegenwoordig erg vaak door een verkeerde houding. Zo zorgt een houding waarbij het hoofd naar voren gebogen is, vaak voor lichamelijke klachten. Op lange termijn kan dit zelfs zorgen voor een nekhernia. Daarnaast kan de erfelijkheid ook een rol spelen bij het ontstaan van een hernia. Wanneer hernia’s vaker voorkomen in de familie, is het van groot belang dat je op de houding let. Zo kun je de kans op een hernia beperken en voorkom je grote problemen in de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...