Een volgende stap in het leven

Heeft u ooit gehoord van de ACT opleiding? En wilt u hier graag meer over weten? Dan kunt u beginnen met het lezen van dit artikel. We leggen in dit artikel uit wat een ACT opleiding of ACT therapie is. 

Wat is ACT?

ACT is de afkorting voor acceptance and commitment therapie, dit is een gedragstherapie uit de derde generatie. Veel mensen kennen de gedragstherapieen uit de tweede generatie beter, zoals de cognitieve gedragstherapie en de rationeel emotieve therapie. Deze therapie├źn focussen zich op het veranderen van de gemoedstoestand van een persoon, zodat er uiteindelijk minder problemen voordoen in het leven. Steven Hayes dacht hier anders over, hij is de grondlegger van ACT therapie en met zijn visie bedacht hij dat vele gedachten of problemen waarmee iemand mee te maken krijgt, horen gewoon onderdeel te zijn van het leven. Het vormt en maakt een persoon. Met ACT leert men hoe je problemen of emoties accepteert, zodat deze dingen je niet stoppen om een gelukkig leven te leiden. Met ACT leer je accepteren en doorgaan.

Het leren accepteren staat bij de ACT opleiding op de voorgrond en het doel is daarom om je tijdens therapie├źn te laten openstellen aan negatieve en soms ook pijnlijke ervaringen of problemen die je hebt ervaart. Daarbij komen natuurlijk ook levensproblemen en emoties aan te pas. De ACT vindt het strijden tegen negativiteit een zinloze strijd, daarom is het accepteren zo centraal tijdens de therapie en studie van ACT. Zo groei je verder. De negativiteit laat je voor wat het is en daarnaast begin je je ook meer te focussen op het positieve in het leven. 

De ACT opleiding kan door iedereen gevolgd worden, omdat iedereen er baat bij heeft. Maar meeste mensen die de opleiding volgen zijn therapeuten en levens coaches. Deze zul je daarom ook vaak tegenkomen wanneer je ACT therapie volgt.

Bron: https://www.civas.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...