Effect van alcohol: Je komt aan

Zoals overal wel bekend is heeft alcohol veel effect op je gezondheid en je lichaam. Er staan veel artikelen online waar alcohol de hemel in wordt geprezen of juist helemaal wordt afgekraakt. Zo zijn er onderzoeken die zeggen dat een glas witte of rode wijn goed zou zijn voor je hart, het even goed zou werken als een uur sporten of je de kans op alzheimer ermee zou verkleinen. Dit klinkt zelfs als iemand die weinig verstand heeft van het menselijke lichaam als iets wat niet heel geloofwaardig is. Het heeft namelijk wel nadelen, bijvoorbeeld voor je gewicht en je hersenen.

Alcohol heeft effect op gewicht

Veel mensen houden ervan om af en toe een glaasje wijn of andere alcoholische drank te drinken. Alle mensen die zeggen dat je door alcohol zou afvallen zullen dit waarschijnlijk niet geloven, maar je komt wel degelijk aan. Je vetverbranding wordt namelijk met 1/3 vertraagt en je lichaam gaat de alcohol omzetten in zuur. Dat zuur tast je lichaam aan en verbrand daarom niet de vetten en suikers, waardoor de alcohol niet verbrand wordt en je het dus op je dijen kunt krijgen en mannen een bierbuikje krijgen.

Effect op de hersenen

De leeftijdsgrens in Nederland is voorheen 16+ geweest, maar is nu al een tijdje 18+. (Bron: www.degoudenton.nl ) Uit onderzoeken is namelijk al lang bekend dat het drinken van alcohol een langdurig effect kan hebben op je hersenen. Met name hersenen die nog niet volgroeid zijn. Pas als je 21-24 jaar bent wordt het effect op je hersenen minder, maar het is altijd slecht voor je, hoe oud je ook bent.

Ondanks alle waarschuwingen die worden gegeven, drinken er nog steeds mensen regelmatig alcohol. Het drinken van alcohol is niet zo dramatisch, maar je moet je wel bewust zijn van de effecten en het is verstandig om het met mate te drinken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *