Stoppen met drinken? Hier een aantal tips!

Overweeg je aanpak

Je weet misschien dat je alcohol helemaal wilt opgeven. Maar misschien ben je niet zeker over volledig stoppen met drinken en wil je niet iets beloven terwijl je je er niet aan kan houden. Dat is absoluut ok. Wat het belangrijkste is is het nemen van een kijkje op je drinkgewoonten en het vinden van een manier die werkt voor jou. Het is mogelijk om een betere relatie met alcohol te ontwikkelen en meer mindful, geïnformeerde keuzes over drinken te maken zonder totale soberheid te beloven.

Moderation management, een aanpak die Turner praktijken, is slechts een alternatief voor volledige soberheid. Het richt zich op het verminderen van alcoholgebruik en de mogelijke schade die ermee gepaard gaat, met de nadruk op het vinden van de beste aanpak voor jouw situatie, niet die van iemand anders.

Complete nuchterheid is natuurlijk geen slecht doel, maar het hoeft niet de enige te zijn. Weet je je einddoel nog niet? Dat is ook prima. Weet gewoon dat je opties hebt.

Praat erover

Anderen laten weten over je keuze om te stoppen met drinken kan je motiveren om vast te houden aan uw beslissing.

Betrek je dierbaren

Familie en vrienden kunnen aanmoediging en ondersteuning bieden wanneer je stopt met drinken. Door het open zijn over je relatie met alcohol kunnen anderen aanmoedigen om hun eigen drinkgewoonten te verkennen en het afkicken van alcohol kan beginnen. Misschien is je partner, broer of zus, of kamergenoot ook aan het nadenken over het maken van een verandering. Het veranderen van drinkgewoonten samen terwijl je elkaar ondersteunt, stimuleert ook de motivatie en verantwoording.

Turner merkt het belang van het brengen langs een vertrouwde ondersteuning persoon bij het bijwonen van evenementen die alcohol te betrekken. Het is vaak makkelijker om een drankje af te wijzen als je het niet alleen hoeft te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *