Wanneer moet je een knie operatie?

Een operatie ondergaan is nooit leuk, maar het is vaak voor een goed doel. Of het nu gaat om een buikoperatie, een heupoperatie of een knieoperatie er is altijd iets mis en tijdens de operatie proberen de chirurgen dit probleem op te lossen. Hierdoor wordt je kwaliteit van leven verbeterd. In dit blogbericht zoomen we dieper in op wanneer je een knieoperatie moet ondergaan!

  1. Het begint bij klachten aan de knie

Voordat er een knieoperatie wordt gedaan, gaat er eerst heel wat aan vooraf. Vaak begint het bij de meeste mensen met lichte knie klachten. Deze klachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het zijn dat de knieen in een verkeerde houding staan. Hierdoor beschadigen de knieën sneller en is er dus eerder een knieoperatie nodig. Een andere oorzaak van klachten aan de knie is overgewicht. Helaas komt dit steeds vaker voor in Nederland waardoor op dit moment 1 op de 5 mensen boven de 55 al een nieuwe knie nodig hebben.

  1. Wanneer moet je een nieuwe

Wanneer je last hebt van een knie of beide knieën betekent dit niet dat je gelijk een operatie moet ondergaan. Dit gebeurt pas als het dagelijkse leven er zwaar beïnvloed door wordt. Dit houdt in dat je niet zonder erge pijnen een klein stukje kan lopen of fietsen, maar ook als je pijnstillers nodig hebt om te kunnen slapen. Daarnaast wordt er ook door middel van onderzoek gekeken hoeveel schade de knie heeft. Deze combinatie zorgt er uiteindelijk voor dat er wordt bepaald of er een knieoperatie nodig is.

  1. Na de operatie

Een vraag die vaak wordt gesteld wanneer er geopereerd moet gaan worden is hoe lang de knie prothese mee gaat. Tegenwoordig is dit langer dan 15 jaar! Je kunt er dus lang mee vooruit zonder belemmerd te worden in het dagelijks leven. Gemiddeld blijven mensen na de operatie maximaal twee dagen in het ziekenhuis, daarna kunnen ze al naar huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *