Zorgverzekering in 2021

Het is misschien nog een beetje vroeg, maar nu toch in quarantaine kunnen we toch nog even nadenken over onze zorgverzekering. Wat zal er veranderen in 2021? Zullen de premies omhoog gaan na deze crisis? Hoe dan ook, je kunt niet vroeg genoeg zijn met het besparen op je verzekering. Dus wat zal er veranderen voor ons? Lees verder in dit artikel wat er mogelijk gaat veranderen.

1. Zorgverzekering na corona

Op dit moment werken zorgverzekeraars tijdens de coronacrisis nauw samen. Mogelijk wordt de zorgverzekering in 2021 wel duurder vanwege de hogere zorgkosten in 2020. Echter hebben verzekeraars wel miljarden euro’s aan reserves.

2. Geen zorgtoeslag meer?

Het kan zomaar zijn dat de zorgtoeslag wordt afgeschaft. Ons kabinet wil het liefst van alle toeslagen af.  Echt hele concrete plannen heeft de overheid nog niet. Er worden wel aan voorstellen gewerkt waarin de zorgtoeslag afgeschaft wordt. Of dit nou heel positief gaat uitpakken of niet dat weten we gewoon nog niet. Want het zou zomaar kunnen dat we dit moeten doen als bevolking om de economie weer op gang te helpen.  

3 Geen collectieve verzekering meer?

De kans is aanwezig dat de collectieve zorgverzekering in 2021 volledig wordt geschrapt. Op dit moment geven zorgverzekeraar korting op te hoog geprijsde verzekeringen. Dit doen ze om natuurlijk mensen te lokken en meer verzekeringen te verkopen. Wellicht niet voor lang meer dus.

Dit vind je misschien ook leuk...